Bliv klar til at arbejde med dine kreative evner og præstere på et højt fagligt niveau

Frisøruddannelsen giver plads til udvikling af dig og din kreativitet

Der er mange forestillinger om, hvad det vil sige, at være en god frisør. På frisørskolen bliver du klædt på til mere end bare at klippe. Blandt andet handler det rigtig meget om at være god til mennesker.

Det skal du lære dit første år

Alle er her for at lære, og alle er passionerede

På frisørstudiet er der en fælles passion for hårdesign og styling. Alt i mens der deles ud af inspiration og erfaringer fra praktik, opstår der nye kontakter og venskaber, som følger dig i din karriere som frisør.

Se mere om studielivet

Der er 4 forskellige veje ind på den 4-årige erhvervsuddannelse som frisør
– her kan du finde din:

1. Grundforløb 1
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse (indenfor 14 måneder), starter du på grundforløb 1 (GF1). Det tager 6 måneder og undervisningen er en blanding af praktiske fag og teori, som forbereder dig på at fortsætte på grundforløb 2.

2. Grundforløb 2
Du kan starte på grundforløb 2 (GF2), når du har bestået grundforløb 1 (GF1) eller hvis du har afsluttet 9./10. klasse for mere end 12 måneder siden. GF2 er også for dig, der allerede har underskrevet en praktikaftale, inden du starter på uddannelsen. Det tager 20 uger og er målrettet hovedforløbet med forskellige grundfag og talentfag, som giver dig en grundlæggende forståelse for frisørfaget.

3. Ny mesterlære
Med ny mesterlære erstatter du grundforløb 1+2 med et praktikforløb i en salon. Du skal stadig opfylde læringsmålene for grundforløbet og fuldføre og bestå tre teorifag, for at kunne fortsætte på uddannelsens hovedforløb.

4. EUX
Frisøruddannelsen kan også tages som en EUX, hvor den kombineres med en gymnasial eksamen, der også giver adgang til videregående uddannelser. EUX-forløbet varer 5 år og 6 måneder. Se hvilke erhvervsskoler, der tilbyder frisøruddannelsen som EUX-forløb her.

Saadan_bliver_du_frisor_Model_
Saadan_bliver_du_frisor_EUX_Model

Med en frisøruddannelse bliver du ikke bare frisør. Når du er faglært, mestrer du både et håndværk, du kan være stolt af, og helt særlige menneskelige kvalifikationer.

Bliv klar til en karriere som frisør
For at blive en god frisør, kræver det, at du har en grundig forståelse for fagets udvikling i forhold til trends og stilarter gennem tiden. Du skal også have gode frisørtekniske egenskaber, og samtidig skal du være udadvendt og god til at tale med alle typer mennesker. Alt det kommer du til at lære mere om i løbet af dit første år på frisøruddannelsen.

Der er både teoretiske og praktiske fag på grundforløbet
De fleste frisørelever kan ikke vente med at få saksen i hånden og begynde at klippe og style hår. Men inden du bliver sluppet løs, skal du igennem et skoleforløb, hvor du lærer de grundlæggende discipliner inden for frisørfaget.

Fx bliver du undervist i de forskellige stilarter gennem tiden, så du får en designforståelse for principperne inden for frisørfaget. Du lærer også at arbejde med farver, og hvordan du beskytter dig selv, når du håndterer forskellige typer produkter. Du får også din første praktiske undervisning i klip, farve og permanent, og hvordan du tilpasser det til forskellige hårtyper og proportioner hos en kunde.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

Lær alt det praktiske, find din egen stil og bliv vant til at arbejde med kunderne i salonen.

Se mere om praktik

Når du starter på frisøruddannelsens hovedforløb, veksler du mellem praktikperioder og skoleforløb. Du bliver dygtigere teknisk, jo længere du kommer på uddannelsen, og du bliver samtidig mere og mere selvstændig og god til at tage dig af kunderne.

Den gode frisør er også god til mennesker
Dine menneskelige egenskaber er afgørende for, om du bliver en god frisør. Du uddanner dig i et servicefag, hvor kontakten med kunderne er noget af det vigtigste. Derfor bliver du undervist i psykologi og bliver klogere på, hvordan mennesker tænker og handler. Men du har også andre servicefag, hvor du lærer om livet i en salon og hvad der skal til for at drive en forretning.

Avancerede teknikker, valgfag og svendeprøve
På hovedforløbet bliver du undervist i klipning, farve, permanent, føntørring, langthårsopsætning, manicure og makeup på et mere avanceret niveau end på grundforløbet. Derudover har du en række valgfag, som du vælger i samarbejde med din skole og dit praktiksted. Du afslutter din frisøruddannelse med en svendeprøve.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

Lær alt det praktiske, find din egen stil og bliv vant til at arbejde med kunderne i salonen.

Se mere om praktik

På frisørstudiet er der en fælles passion for hårdesign og styling. Alt i mens der deles ud af inspiration og erfaringer fra praktik, opstår der nye kontakter og venskaber, som følger dig i din karriere som frisør.

Som frisørelev bliver du en del af et kreativt og spændende studiemiljø, hvor du møder andre unge med interesse og evner for styling. I kan dele erfaringer fra praktikperioderne og inspirere hinanden til at udvikle nye looks.

Styling på de store scener
Er du et konkurrencemenneske? Så har du som frisørelev mulighed for at deltage i konkurrencer og komme med til modeshows herhjemme og i udlandet, hvor du vil opleve livet som stylist og frisør på nye måder end i salonen. Det er her, du for alvor kan slippe din kreativitet løs og vise dine tekniske og kreative færdigheder frem.

Mød de studerende fra andre fag
På mange erhvervsskoler er der et godt studiemiljø med masser sociale arrangementer for hele skolen. Det betyder, at du også møder eleverne fra de andre erhvervsfag. Det giver både en god afveksling i hverdagen og mulighed for at dele erfaringer på tværs af fag. Og hvem ved – de kontakter du får på studiet, kan du måske bruge professionelt senere i din karriere.

Vil du også være en del af et inspirerende studiemiljø? Find en erhvervsskole nær dig her.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

Lær alt det praktiske, find din egen stil og bliv vant til at arbejde med kunderne i salonen.

Se mere om praktik

Hvilken type stylist er du?

Test dig selv

Vi skal være kreative på mange måder

Frisøruddannelsen er et kreativt studieforløb med både skole og praktik. På skolen lærer du alt fra at klippe, farve og style til at omgås kunder, så du i din praktik kan være med til give kunderne i salonen en god oplevelse.

Se mere om hovedforløbet