Bliv en del af livet i salonen og brug din kreativitet hver dag

Praktikken er vigtig træning, der giver dig ægte erfaring

Når du er i praktik som frisørelev, prøver du kræfter med livet som frisør i en salon. Her lærer du alt det praktiske, finder din stil og bliver vant til at arbejde med kunderne.

Se dine praktikmuligheder

Det bedste er, at man laver noget nyt hverdag

Når du skal i gang med at søge praktikplads, så skal du være indstillet på, at det kræver en aktiv indsats af dig. Der er mange elever om buddet, og derfor har vi samlet 5 tips til dig, der skal til at søge praktik.

Tips til praktiksøgning

En stor del af frisøruddannelsen består af et praktikforløb. Du skal selv stå for at finde en praktikplads fx i en salon, men de fleste skoler vil gerne hjælpe, så godt de kan. Og ja, det kan godt være svært at finde en praktikplads, men det er slet ikke umuligt.

For de fleste frisørelever er den første praktikplads også det første møde med en ”voksen” arbejdsplads. Du bliver en fast del af livet i salonen og det er her, at du lærer, hvordan du giver kunderne en god og behagelig oplevelse.

Før du kommer i praktik
For at din praktikperiode bliver en god oplevelse, kræver det, at der er god kemi mellem dig og din chef. Derfor er det vigtigt, at du og din kommende chef får snakket om jeres forventninger til hinanden inden I laver en praktikaftale. Ligeså snart I har indgået en praktikaftale, skal du sammen med din skole og dit praktiksted lave en uddannelsesplan for resten af din uddannelse. Her aftaler I, hvilke valgfag du skal have og hvornår dine skoleperioder skal placeres, så det fx passer med andre elever i salonen.

Når du er i praktik, er du med til at inspirere kunderne
Som frisørelev er du en vigtig del af salonens image og du har et vigtigt medansvar for at dagligdagen i salonen fungerer. Derfor er det vigtigt, at du altid er velplejet, positiv og klar til at give kunderne en god service – også selvom du skulle have en dårlig dag. Din personlighed og dit humør smitter nemlig af på kundernes oplevelse og det kan være afgørende for at kunderne kommer igen.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

På frisørskolen bliver du klædt på til mere end bare at klippe.

Læs mere om skoleforløbet

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en praktikaftale?
Skulle du være så uheldig at stå uden en praktikaftale, så kan du tage det helt roligt. Det er ikke alle, som får en praktikplads med det samme. Indtil du finder en praktikplads, kan du komme i skolepraktik på din skoles praktikcenter. Her arbejder du mandag til fredag i skolens salon, og dine opgaver er præcis de samme, som frisørelever har i en frisørsalon. For at komme i skolepraktik skal du erklæres egnet af din skole ved, at du opfylder de såkaldte EMMA-kriterier.

Opfylder du kravene for skolepraktik?
Undervisningsministeriet har bestemt at elever, der skal i skolepraktik, skal opfylde en række krav. Det betyder blandt andet, at mens du er i skolepraktik, skal du aktivt søge en praktikplads, indtil du finder én. Du skal desuden være klar til at acceptere en praktikplads i hele landet. Kravene gælder for hele dit praktikforløb, og det er din skole, der afgør, om du er egnet til skolepraktik.

Har du spørgsmål til praktikken, så er studie- og praktikvejlederne på landets erhvervsskoler klar til at hjælpe dig. Find en erhvervsskole nær dig her.

Som frisørelev får du hver dag erfaring med dét, der skal til for at levere gode behandlinger og oplevelser for kunderne i salonen. Der er altid noget nyt at lære og din hverdag bliver fyldt med muligheder for at arbejde med din kreativitet.

Når du arbejder i et beautyfag – som frisørfaget er – så er din stil en vigtig inspiration for kunderne. Derfor starter mange frisører deres dag med at style deres hår, når de møder ind i salonen om morgenen. Det har den fordel, at du dermed kan teste og lære salonens produkter at kende og få inspiration til nye looks fra dine kolleger.

Dagen byder på mange forskellige opgaver
I salonen bliver du en del af et team med dine kolleger og derfor er det vigtigt, at I kan hjælpe hinanden med forskellige opgaver. For udover klipninger, vil der ofte være opgaver forbundet med hårvask, farvninger, permanent, bryn og vipper, som du får ansvaret for. Alle opgaver vigtige for at kunderne får en god oplevelse. Det gælder også de opgaver, som ikke handler om at klippe og style hår.

Du får en hverdag fyldt med kreative tanker
Som frisør udvikles din kreativitet og din klippeteknik hver dag. Når der ikke er travlt i salonen, så er der nogle gange mulighed for at prøve nye styles af sammen med de øvrige kolleger. Du kan også finde inspiration til nye styles på Instagram, ved modeshows eller i diverse blade. Ja som frisør kan du faktisk blive inspireret til dit arbejde overalt – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

På frisørskolen bliver du klædt på til mere end bare at klippe.

Læs mere om skoleforløbet

Jobbet som frisør er virkelig et kreativt fag, hvor du både udvikler dig som frisør og som menneske. Hver eneste dag møder du nye mennesker, som du skal lære at forholde dig til og gøre tilfredse med din service.

Som frisør skal du være god til at arbejde med mennesker. Når du er i praktik, lærer du at give kunderne en god oplevelse ved blandt andet at small-talke og give gode råd til produkter og frisurer ud fra deres ønsker, udseende og hårstruktur.

Du lærer mere end klippeteknik
I frisørsalonen er kunden altid den vigtigste person. For kunden er tid hos frisøren også tid til velvære. Derfor er det vigtigt, at du hurtigt får en forståelse for, hvordan du kan yde den perfekte service, og hvad det kræver af dig som person.

Fra de enkle opgaver til uddannet frisør
I løbet af de forskellige praktikperioder udvikler du dine tekniske evner som frisør. Du går fra de helt grundlæggende og simple opgaver som hårvask, hovedbundsmassage og farvning til at kunne klippe med avancerede teknikker.

I den ottende og sidste praktikperiode forventes det, at du kan udføre de samme opgaver som en uddannet frisør og vil ofte få ansvar for dine helt egne kunder.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

På frisørskolen bliver du klædt på til mere end bare at klippe.

Læs mere om skoleforløbet

Når du skal i gang med at søge praktikplads, så skal du være indstillet på, at det kræver en aktiv indsats af dig. Der er mange elever om buddet, og derfor har vi samlet 5 tips til dig, der skal til at søge praktik.

1. Hvor vil du i praktik?
Det første du skal gøre, er at beslutte dig for, i hvilket geografisk område du gerne vil i praktik. Det hjælper dig med at fokusere på relevante frisørsaloner. Hvis du oplever, at det er svært at finde praktikplads i dit eget nærområde, skal du også være parat til at flytte eller pendle, hvis det er nødvendigt.

2. Brug dine kontakter
Det næste du kan gøre er at spørge dine venner og familie, om de har forbindelse til en frisørsalon, hvor du kan komme i praktik. Personlige relationer kan give dig en fordel i ansøgningsprocessen, da den personlige kemi vægtes højt hos mange frisørmestre, når de skal ansætte elever. Spørg også hos din egen frisør eller hør din erhvervsskole om de har mulighed for at hjælpe dig.

3. Brug tid på din ansøgning
Din praktikansøgning er som en jobansøgning. Brug derfor god tid, når du skriver din ansøgning og få nogen du kender til at læse den igennem, før du sender den, så du undgår stavefejl. Din ansøgning skal være ordentlig, men også gerne kreativ, så du skiller dig ud fra mængden. Søg alle jobannoncer, men skriv også gerne uopfordrede ansøgninger – det kan jo være, at de ikke ved, at de mangler lige netop dig.

4. Aflevér din ansøgning personligt
Det kan være en god idé at aflevere din ansøgning personligt, da frisørmesteren dermed har mulighed for at få et bedre indtryk af dig. Besøg salonerne om formiddagen, da der ofte er mindre travlt der, og spørg, om du må bruge 5 minutter af deres tid til at fortælle om dig selv. Aflevér din ansøgning og bliv skrevet op til en praktikplads.

5. Fortæl, hvorfor du drømmer om at blive frisør
I en frisørsalon er det naturligt, at alle ansatte er pænt klædt på og velsoigneret. Så når du skal præsentere dig selv, så tag pænt tøj på og sørg for at være velplejet. Fortæl, hvorfor du vil være frisør, og fortæl om dine fritidsinteresser og feriejobs. Vigtigt: Brug dit kropssprog rigtigt. Vær selvsikker og sælg dig selv, så godt du kan. Det er med til at give mesteren et godt indtryk, der måske kan være afgørende for, at du bliver valgt.

Brug din kreativitet til at skabe din karriere som frisør og stylist.

Se mere om fremtiden som frisør

På frisørskolen bliver du klædt på til mere end bare at klippe.

Læs mere om skoleforløbet

Hvilken type stylist er du?

Test dig selv

Jeg tager elever ind, fordi de inspirerer mig

Frisørbranchen er en verden af inspirerende saloner og koncepter, hvor kunderne nyder godt af fagets høje kvalitet. Som frisørelev får du erfaring med det, der skal til for at levere de gode behandlinger og de gode oplevelser.

Hverdagen som frisørelev